Suete

Home / Stiri

Scoala Gimnaziala Nr. 7 „Sfanta Maria”, Timisoara – cel de-al treilea castigator al primei editii “Preparation Centre Awards”

Dintre cele peste 140 de scoli din cursa pentru aceasta prima editie a Preparation Centre Awards din Romania, Scoala Gimnaziala Nr. 7 „Sfanta Maria”, Timisoara a fost desemnata „cel mai bun centru de pregatire” la categoria ‘nou venit’. Acest premiu recunoaste calitatea pregatirii elevilor pentru examenele de limba engleza Cambridge English.

In 2018, Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: metoda de pregatire (‘utilizare a materialelor oficiale de pregatire publicate de Cambridge University Pres), abordare pas-cu-pas si centru nou de pregatire (‘nou venit’).

Scoala Gimnaziala Nr. 7 ‘Sfanta Maria’, Timisoara, unul dintre cei trei castigatori

Scoala are un numar de peste 1500 de elevi, cu 32 de clase primare si 18 clase la gimnaziu. In anul scolar trecut, 2016-2017, scoala a gazduit pentru prima data examenele Cambridge English Young Learners cu un numar de 20 de candidati. Anul acesta sunt 59 de candidati Young Learners si 14 candidati inscrisi pentru examenele A2 Key si B1 Preliminary.

Importanta examenelor Cambridge English pentru reprezentantii scolii

Examenele Cambridge English au o serie de niveluri si utilizari. Ele dezvolta abilitati de vorbire a limbii engleze din viata reala, sunt recunoscute la nivel international. Pentru pregatirea pentru examene sunt puse la dipozitie o multitudine de resurse de invatare si predare. Aceste examene contin atat itemi obiectivi (alegere multipla, derivare, reformulare, completare text lacunar etc), cat si subiectivi (redactari), care datorita standardizarii schemei de evaluare sunt deosebit de relevanti pentru stabilirea nivelului de limba engleza.

Beneficiile colaborarii intre Cambridge English si scoala

Ramona Stoicanescu, profesoara de engleza, coordonatoarea examenelor Cambridge English in scoala: ‘Beneficiile colaborarii intre Cambridge English si scoala noastra sunt multiple, atat pentru elevi si parinti, cat si pentru profesori:
• Pentru elevi: participarea la un astfel de examen reprezinta un obiectiv de atins pe termen scurt, deci o motivatie suplimentara pentru invatare si o satisfactie in momentul promovarii care da elan pentru eforturi viitoare, dar si cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte si cunostinte. Elevii invata sa-si gestioneze emotiile si cum sa-si pastreze concentrarea pe tot parcursul examenului.
• Pentru parinti: inscrierea copiilor la un examen Cambridge English reprezinta o evaluare externa, o garantie a calitatii orelor de limba engleza desfasurate la scoala.
• Pentru profesori: Ei primesc informari actualizate despre schimbarile intervenite in cadrul examenelor, au acces la o larga varietate de resurse pentru pregatirea candidatilor pentru examene si aduc cu sine un prestigiu important pentru scoala.

Ce cred profesorii despre acest premiu

Ramona Stoicanescu, coordonatoarea examenelor Cambridge English in scoala, care a participat la ceremonia de la Cambridge: ‘Acest premiu reprezinta recunoasterea efortului depus de toti factorii implicati in organizarea, desfasurarea si sustinerea examenelor Cambridge English: scoala, profesorii, elevii.’

Preparation Centre Awards, de la A la Z …

► 5 tari participante: Franta / Olanda / Polonia / Cehia / Romania
► 3 categorii de premii / 3 castigatori din fiecare tara:
* metoda de pregatire: institutii care utilizeaza cel mai bine materialele oficiale de pregatire pentru examene Cambridge English, publicate de Cambridge University Press.
* nou-venit: o scoala noua care a introdus recent pregatirea pentru examene Cambridge English
* abordarea pas-cu-pas (‘parcursul Cambridge’): o institutie care urmeaza sistemul de pregatire progresiv si ofera examene Cambridge English pentru toate nivelurile de invatare.
Institutiile pot concura pentru mai multe categorii, dar pot castiga numai in una dintre ele. Pentru prima editie din 2018, Cambridge Assessment English a primit peste 140 de candidaturi din Romania
► Juriul international Cambridge Assessment English
Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 5 membri, experti Cambridge Assessment English: Francesca Woodward, directorul retelei internationale; Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Nick Beer, director comercial pentru Europa si Sebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge University Press
► Premiul
Excursie la Cambridge pe 16 si 17 martie 2018, cu programul:
► Formare special conceputa pentru laureati: proiectarea de materiale didactice cu echipe editoriale de la Cambridge University Press
► Cina de gala la care au participat Cambridge Assessment English si Cambridge University Press
► Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge cu ghid oficial
► Calendarul:
* Termenul de depunere a candidaturii: 27 noiembrie 2017
* Data decernarii premiilor: 16 martie 2018, in timpul Galei Laureatilor

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din intreaga lume. Ele deschid calea catre invatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza, atat scris cat si vorbit. Pregatirea pentru examen poate avea loc in scoala la care elevul invata sau in institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, in cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.

Cambridge Assessment English este departamentul Universitatii Cambridge (Marea Britanie) specializat in evaluarea si certificarea competentelor de limba engleza. In fiecare an, peste 5,5 milioane de candidati din 130 de tari sustin un examen Cambridge English. Diplomele sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de institutii de invatamant superior, angajatori si organizatii guvernamentale.


  Iti place acest articol?

Similare

Parerea ta conteaza

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Puteti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Logheaza-te

Suete - fiecare zi incepe cu tine

Username/E-mail:

Parola:

Daca nu ai cont

Creaza-ti cont

Suete - fiecare zi incepe cu tine

Username:

Adresa de e-mail:

Parola:

Confirmare parola:

Te rugam introdu cuvintele de mai jos:

Parola uitata

Suete - fiecare zi incepe cu tine

Username/E-mail:

Multumim

Vei primi un mesaj de confirmare pe adresa de email personala. Dupa care vedem noi daca iti dam acces :)